HIER ZIJN 10 REDENEN WAAROM INDIASE REMOTE ONTWIKKELAARS IN DE PRAKTIJK VAAK ZELFS BETERE KWALITEIT LEVEREN DAN WIJ HIER GEWEND ZIJN

Outstaffing -oftwel, het (tijdelijk) inhuren van remote ontwikkelaars- heeft een spectaculaire groei van 159% doorgemaakt over de afgelopen 12 jaar. En verwacht wordt dat deze groei nog eens met een extra 25 tot 30% zal toenemen door de spin-off van covid-19. Ondanks deze spectaculaire groei en het gegeven dat steden als Bangalore, Pune, Noida, Delhi-NCR, en het zich recent ontwikkelende Hyderabad hubs zijn geworden voor tech giganten als Microsoft, Facebook, Amazon, TCS, Infosys, Wipro, etc. klinkt het samenwerken met Indiase Remote Developers voor sommigen van ons westerlingen nog altijd niet heel aantrekkelijk in de oren. Men vreest dat men uiteindelijk minder waar voor hun investering zullen krijgen door 5 aannames die (nog altijd) bestaan over het samenwerken met Indiase Remote Developers:

 1. Culturele verschillen maken het moeilijk om elkaar te begrijpen
 2. Fysieke afstand maakt het moeilijk om samen te werken
 3. Verschillende talen maken het moeilijk om te communiceren
 4. Het kwaliteitsniveau dat een Indiase IT-professional kan leveren is minder dan we gewend zijn
 5. Een Indiase/remote IT ontwikkelaar of specialist is minder productief dan we gewend zijn

Na meer dan 15 jaar te hebben samengewerkt met Indiase Remote Developers, hebben we echter uit eerste hand mogen ervaren dat deze aannames in feite misvattingen zijn. En dat vrijwel iedereen en zeker elk westers bedrijf succesvol kan samenwerken met Indiase Remote Developers.

In deze blog bespreken we de 4e misvatting die impliceert dat Indiase Remote Developers minder goede kwaliteit leveren dan wij westerlingen gewend zijn. Hier zijn 10 redenen waarom Indiase Remote Developers in de praktijk vaak zelfs betere kwaliteit leveren dan wij gewend zijn.

1. INDIA BIEDT DE GROOTSTE POOL AAN IT TALENTEN IN DE MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN

In de afgelopen 5 jaar is de Indiase technologie-industrie enorm gegroeid met een snelheid van 7,5%. Hoewel India al de grootste talentenpool heeft van 800.000+ talenten gevuld met geschoolde softwareontwikkelaars in de populairste programmeertalen zoals Python, JavaScript, C/C++ en PHP, is de verwachting dat deze talentenpool de komende jaren alleen nog maar groter zal worden.

Medeoprichter en voorzitter van Infosys, Nandan Nilekani, verwacht dat India’s huidige talentenpool van 4,5 miljoen IT professionals de komende jaren zal verdubbelen tot 9-10 miljoen.

2. INDIA IS ‘S WERELDS OP ÉÉN NA MEEST VEELBELOVENDE BRON VAN WERELDWIJDE INNOVATIE

Na een daling op de ranglijst van een derde plaats in 2018 naar een zesde plaats in 2019, is India in 2021 weer opgeklommen naar de tweede plaats voor China als meest veelbelovende bron van wereldwijde innovatie. Verstedelijking, jongere demografische trends en een toename van durfkapitaal in de afgelopen twee jaar helpen het Indiase innovatie-ecosysteem verder te groeien.

Met de potentiële tegenwind voor innovatie waar China nu mee kampt en het ontmoedigingsbeleid van de VS dat meer IT professionals aanmoedigt om terug te keren naar of te blijven in India, belooft de toekomst veel goeds voor de Indiase innovatie.

3. INDIA BESCHIKT OVER EEN STATE-OF-THE-ART IT-INFRASTRUCTUUR EN DE NIEUWSTE TECHNOLOGIE

India is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. De mobiele en internetnetwerken zijn goed ontwikkeld in India. De outsourcing-bedrijven voor web- en mobiele-apps in India beschikken over de modernste IT-infrastructuur en maken gebruik van de nieuwste technologieën. Dit helpt hen oplossingen van hoge kwaliteit te leveren, zoals softwareontwikkelingsoplossingen, webontwikkelingsoplossingen, mobiele app-ontwikkelingsoplossingen, enz.

4. EEN HOGE AMBITIENIVEAU, VOORTDURENDE BIJSCHOLING EN EEN STRAKKE PROJECT AANPAK STAAN GARANT VOOR EEN HOGE KWALITEIT

India heeft een aantal van de beste ICT opleidingscentra ter wereld. Eén daarvan betreft bijvoorbeeld het IIT. Een opleidingsinstituut dat wereldwijde populariteit geniet onder studenten en studenten over de gehele wereld aantrekt. Het zijn deze opleidingscentra die ervoor zorgen dat het merendeel van alle professionele ontwikkelaars uitstekend worden opgeleid.

Het enige dat constant is in de software-industrie is verandering. Om de zoveel tijd komen er nieuwe technologieën op de markt, waardoor het essentieel is om up-to-date te blijven, zodat je als ontwikkelaar aan de steeds veranderende eisen van de markt kunt blijven te voldoen.

Eén van de kwaliteiten dat Indiase ontwikkelaars het meest populair maakt, is hun vermogen om zich snel aan te passen aan nieuwe technologieën. Indiase ontwikkelaars de reputatie dat ze voortdurend blijven bijleren om bij (up-to-date) te blijven en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, updates en ontwikkelvaardigheden. Van multicloud tot AI- en ML-technologieën en van Blockchain tot AR/VR-ontwikkelingen.

Tot slot, heeft India het hoogste aantal ISO-gecertificeerde bedrijven hetgeen van software ontwikkelaars vereist dat ze automatisch en in alle gevallen altijd dezelfde standaard stappen volgen tijdens het softwareontwikkelingsproces:

 1. Analyse van eisen
 2. Ontwerp en Wireframing
 3. Codering en ontwikkeling
 4. Prototypering en testen
 5. Kwaliteitsgarantie

5. INDIASE ONTWIKKELAARS WERKEN VOOR ZEER GUNSTIGE TARIEVEN EN LEVEREN VEEL WAAR VOOR JE GELD

Het gemiddelde uurtarief dat je betaalt voor een Indiase softwareontwikkelaar is zeer laag en goedkoper dan in andere landen. In vergelijking met de uurtarieven die je betaalt in andere Aziatische landen, biedt India het laagste gemiddelde uurtarief.

In vergelijking tot India waar de uurtarieven gemiddeld liggen tussen €18 en €25, biedt Oekraïne -dat wordt verondersteld een hub voor outsourcing in Europa te zijn- uurtarieven die liggen tussen €35 en €39, China uurtarieven die liggen tussen €20 en €25, Filippijnen uurtarieven die liggen tussen €22 en €25 per uur en Latijns-Amerika uurtarieven die liggen tussen de €35 en €40.

Een ander groot voordeel dat India te bieden heeft, is dat ontwikkelaars vrijwel altijd volledige transparantie bieden aan hun klanten, waardoor eventuele verborgen kosten vermeden worden.

6. INDIASE ONDERNEMERS WERKEN MET EEN MONDIALE MENTALITEIT

Indiase Tech Bedrijven zijn vaak westers geörienteerd en delen onze westerse bedrijfscultuur. Programmeurs voelen zich vaak persoonlijk betrokken bij het welzijn van het bedrijf en stellen zich proactief op als het gaat om het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen, of innovaties die doorgevoerd dienen te worden.

Op dit vlak is er geen strikte naleving van en eventuele beperking door de hiërarchie die je van oudsher in de samenleving (wel) ziet.

7. INDIA IS HET TWEEDE GROOTSTE ENGELSTALIGE LAND TER WERELD

Bij het kiezen en selecteren van de IT-professionals die jou van een afstand moeten gaan helpen, is taalcompatibiliteit een belangrijk punt van zorg.

Talen hebben in India een hiërarchische component: een taal die meer functies vervult, staat in hoger aanzien. Het Engels is zo’n taal in India. Toen India een kolonie van Groot-Brittannië was, kreeg de Engelse taal al snel de overhand. De introductie van het Engels als de voertaal in het hoger onderwijs en het bestuur leidde ertoe dat een verwesterde elite met een Engelse opleiding ontstond. Deze elite heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsbeweging.

Dit verklaart waarom de Engelse taal het einde van het Britse bestuur overleefd heeft en nu als het ware de schakel tussen Brits-Indië en het onafhankelijke India vormt. En ook waarom het inhuren van Indiase ontwikkelaars niet alleen westerse kwaliteit garandeert, maar ook uitstekende communicatie in de Engelse taal.

8. STABIELE REGERING EN ONDERSTEUNEND IT-BELEID

India is een politiek en economisch stabiel land met een pro-IT regering die IT beschouwt als één van India’s top vijf prioriteitsindustrieën. Hierdoor is het IT-beleid dat de Indiase regering voert, zeer gunstig voor westerse landen om samen te werken met Indiase IT professionals.

Het pro-IT beleid heeft er onder andere toe geleid dat op het gebied van economie, belastingen, energie, groei van het BBP, telecommunicatie, industrieparken en speciale zones een verbetering is doorgevoerd in de infrastructuur en de communicatiesystemen.

Daarbij biedt de regering diverse belastinggerelateerde en andere voordelen om de groei van de IT-industrie te ondersteunen. Zo erkent de IT-wet elektronische contracten en houdt de Indiase cyberwet cybercriminaliteit onder controle.

Al met al zorgt dit ervoor dat Indiase bedrijven probleemloos ICT diensten kunnen leveren aan klanten over de gehele wereld.

9. EEN TOEGEWIJDE, GEDISCIPLINEERDE EN SYSTEMATISCHE WERKETHIEK

Indiase ontwikkelaars zijn bekwame en toegewijde professionals die oprecht bereid zijn om tijd en moeite in jouw project te investeren. Dankzij het rotsvaste Indiase onderwijssysteem dat verantwoordelijk is voor de kernfundamenten van elke student, staan Indiase ontwikkelaars bekend om hun sterke technische kennis en benaderen ze hun werk met passie, toewijding en oprechtheid.

Over het algemeen zijn Indiase ontwikkelaars hardwerkend en werken ze ook slim om complexe projecten op een efficiënte manier te behandelen en ervoor te zorgen dat ze binnen de deadline worden afgerond.

Ze zorgen ervoor dat ze op tijd en waar nodig innoveren en leveren in de regel net iets meer inzet, dan wij hier zelf gewend zijn om te leveren. 

10. SAMENWERKEN MET INDIA VERGT GEEN AANPASSING VAN DE TIJD 

Indiërs werken in de regel van 9.00 tot 18.00 uur. Met enige flexibiliteit die een Indiër niet vreemd is, zou je Indiase IT professional gemakkelijk om 7.00 uur ’s morgens kunnen beginnen of tot 20.30 uur ’s avonds laat kunnen blijven werken. Wat het tijdsverschil tussen India en onze westerse landen betreft, biedt dit tijdsverschil van 13 uur voldoende comfortabele uren om effectief met hen samen te werken.

En als je zowel een intern als een remote ontwikkelingsteam hebt, stelt dit tijdsinterval jou ook in staat om de klok rond te werken en het voordeel te creëren, waarbij je 24/7 live bent. En je ’s avonds aanvragen verstuurt en de resultaten de volgende ochtend kunt zien wanneer je weer op kantoor komt.

MEER INFORMATIE OF NOG NIET ZEKER WAT HET BESTE IS VOOR UW BEHOEFTEN?

Als je momenteel overweegt om (tijdelijk) van 1 of meerdere Indiase remote ontwikkelaars in te huren, ten einde je IT of ontwikkelingskosten (structureel) met 30% te verlagen, of het proces te versnellen, dan is WeSquare de IT partner bij uitstek om dit te realiseren. 

De toegevoegde waarde die wij je kunnen bieden is dat:

 • We meer dan 15 jaar ervaring hebben in outstaffing en experts zijn in het werken met Indiase IT-professionals
 • We een lokaal kantoor in India hebben met een lokaal management- en HR team, waardoor we lokaal naar IT talent kunnen zoeken en hen lokaal kunnen faciliteren, ondersteunen en monitoren
 • Onze ervaren senior ontwikkelaars je hierbij vanuit Nederland alle ondersteuning kunnen geven om jouw samenwerking op afstand met Indiase IT professionals een succes te maken
 • Wij de standaard ontwikkelkosten voor de gewenste webapplicatie met de helft kunnen verlagen door in onze projectteams een slimme mix te hanteren van relatief voordelige ontwikkelaars uit ons ontwikkelteam in India en ervaren Nederlandse professionals (seniors ontwikkelaars, designers en projectmanagers)
 • Wij uitstekende kwaliteit en continuïteit kunnen bieden door onze medewerkers te koesteren en te te zorgen dat zij het zo goed bij ons hebben, dat ze niet meer bij ons wegwillen.

Bel ons op +31 853 012 993 om de volgende stap te zetten, of bezoek onze website om meer te weten te komen over wat wij voor u kunnen betekenen.

Sharing is caring!