EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ WESQUARE…

Dit jaar viert WeSquare haar 10-jarig bestaan. Samen met haar inmiddels 35 vaste medewerkers, ruim 30 trouwe kleine, middel en grote (internationale) klanten en een portfolio met meer dan 200 projecten….

Een mooi moment voor een korte reflectie: Wat is nu eigenlijk de stuwende kracht geweest achter dit gedeelde succes?

Wat maakt dat -ondanks het soms overweldigende aanbod van professionele IT bedrijven, ervaren Nederlandse freelancers en voordelige software ontwikkelaars uit lage loonlanden zoals India, Pakistan, Polen en Servië- het WeSquare toch nog weer elk jaar is gelukt om niet alleen haar huidige positie te handhaven, maar zelfs een stabiele en significante groei te realiseren? Zowel qua aantal medewerkers, projecten en  opdrachtgevers?

Oftewel, wat is nu ons recept voor gedeeld succes?

ONS RECEPT VOOR GEDEELD SUCCES

In deze speciale jubileum blog geven we een inkijk in onze succesformule en een overzicht van de 5 ingrediënten die de stuwende kracht zijn geweest achter het succes dat we de afgelopen 10 jaar samen met en voor onze opdrachtgevers hebben behaald:

  1. Werken in de mix
  2. Een eigen kantoor in India
  3. Vertroetel je medewerkers!
  4. Kosteloze begeleiding
  5. Werken in de SCRUM
WeSquare Nederland, slimme IT oplossingen, complete en state of the art it oplossingen

1. WERK MET EEN EFFICIËNTE MIX VAN ONTWIKKELAARS

In deze steeds sneller en verder digitaliserende wereld kun je als ondernemer vandaag vrijwel niet meer zonder een website, webshop, mobiele app of IOT oplossing. Niet alleen omdat dit steeds meer en vaker fungeert als de voordeur en het visitekaartje van je bedrijf, maar ook, omdat klanten steeds vaker online zoeken naar een oplossing voor hun probleem.

Ok, tot zover niets nieuws wellicht…

Maar wel een ‘leuke’ uitdaging.

Want, de gemiddelde ondernemer doet dit niet even zelf en helemaal alleen. In de meeste -zo niet alle gevallen- is hiervoor een externe IT partner benodigd. En, dat… kost dus geld. Veel en vaak meer geld dan gedacht, als je dit laat doen door een professioneel IT bedrijf, of een freelancer die werkt voor tarieven die beginnen vanaf €50 per uur.

Gelukkig, biedt het samenwerken met remote ontwikkelaars uit lage loonlanden zoals India, Pakistan, Servië, Polen, Oekraïne uitkomst.

Een steeds beter wordende onderwijssector produceert daar elk jaar nog weer meer IT-talenten dan het aantal banen dat daar wordt gecreëerd. Hetgeen zorgt voor een scherpe onderlinge concurrentie en dat de tarieven van ontwikkelaars aldaar zeer beheersbaar blijven en variëren tussen €17,50 tot maximaal €35,- per uur.

Een mooie kans die WeSquare handig op inspringt en helpt te verzilveren voor opdrachtgevers.

Bij WeSquare huur je zowel als startende en gevestigde ondernemer (groot en klein) vrijwel elke denkbare en gewenste Indiase software ontwikkelaar voor uurtarieven die varëren van €17,50 (voor een junior) tot €35 (voor een senior met tenminste 6 jaar werkervaring). En, bespaar je daardoor in één klap en structureel minimaal 40 tot zelfs wel 60% budget bij het (door)ontwikkelen aan een nieuwe (of bestaande) website en/of webapplicatie.

WeSquare IT Services, Slimme IT oplossingen

2. EEN VASTE AANSTELLING VOOR ALLE VOORDELIGE INDIASE KRACHTEN

Ok, maar… daar kun je als ondernemer toch ook nog wel op een andere manier aankomen? Ik bedoel, tegenwoordig wordt je toch overspoeld met emails van Indiase, Pakistaanse, Servische, of Oekraïnse ontwikkelaars die hun diensten aanbieden voor dit soort uurtarieven? Hoezo is dit zo ‘uniek’ dan, wat WeSquare op dit vlak doet?

Klopt! Alleen, de ene ontwikkelaar (lees persoon) is de andere niet. Hoe weet je nu wie die persoon aan de andere kant van de lijn is? Hoe vaardig diegene is? Welke kwaliteit hij of zij levert? Hoe betrouwbaar hij of zij is? Hoe lang je bij hem of haar terecht kunt?

Bij al dit soort aanbiedingen die je dagelijks in je mailbox of op LinkedIn ontvangt, heb en krijg je dus geen garanties met betrekking tot skills, kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit.

En dat is dus precies wat WeSquare wèl biedt.

Omdat WeSquare een eigen kantoor heeft in Hyderabad (met een eigen KVK nummer en een lokaal management red.) en alleen maar Indiase ontwikkelaars in vaste dienst aanneemt, welke zij van te voren uitvoerig screent en test, en vervolgens full time faciliteert en begeleidt, kan zij wèl deze fijne garanties bieden. En weet je dus dat als je een Indiase remote ontwikkelaar bij hen inhuurt, dat je hulp krijgt van iemand die over de juiste en meest actuele skills beschikt, dat hij of zij kwaliteit levert en dat hij of zij betrouwbaar is.

WeSquare IT oplossingen, Huur een software ontwikkelaar, IT personeel

3.  KLANTEN ACTIEF BEGELEIDEN NAAR HET GEWENSTE RESULTAAT

Ok, maar… het werken met Indiase software ontwikkelaars, dat is toch echt heel anders dan het werken met Nederlanders? Oftewel, moeilijk en uitdagend?

Klopt als een bus! Helemaal eens. Dat is ook niet eenvoudig.

Zoals je hier bijvoorbeeld leest, kunnen de afstand, culturele en in sommige gevallen de tijd- en taalverschillen het samenwerken met ontwikkelaars uit zulke landen de samenwerking behoorlijk uitdagend maken. En kan dit ertoe leiden dat in het slechtste geval ‘goedkoop’ toch nog weer ‘duurkoop’ wordt…

En juist daar ligt dan ook de kracht van WeSquare…

Omdat Wiebe en Walter reeds sinds 2014 samenwerken met Indiase ontwikkelaars, hebben zij inmiddels zo’n beetje alles wel meegemaakt waar je op dit vlak mogelijkerwijs tegenaan kunt lopen. En, weten zij daarom ook als geen ander wat je kunt verwachten. En, belangrijk nog, kunnen zij je als geen ander helpen om hier adequaat op in te spelen, ten einde deze ‘klappen van de zweep’ goed en voortijdig op te vangen en de samenwerking maximaal te laten renderen.

Dat is ook de reden waarom WeSquare je niet alleen koppelt aan de juiste ontwikkelaar op elk gewenste moment. Maar ook, waarom zij iedereen hierbij de volledige ondersteuning biedt van van haar Nederlandse senior ontwikkelaars. Succes gegarandeerd!

WeSquare It Oplossingen, Huur een remote ontwikkelaar met uitstekende continuïteit

4. JE MEDEWERKERS ZIJN HET KAPITAAL VAN JE BERDIJF

Ok, maar hoe zit het dan met de continuïteit? Ik bedoel, iedereen weet toch dat een Indiase remote ontwikkelaar direct gevlogen is, als hij of zij elders een beter aanbod krijgt?  En, dat je dan weer met een andere/nieuwe ontwikkelaar weer helemaal vanaf van scratch af aan kunt beginnen wat de samenwerking betreft?

Klopt! Sterker, dat hebben we zelf ook genoeg gezien en ervaren. En,… geef ze eens ongelijk. Als je ziet wat wat voor werkomstandigheden ze daar hebben. Hoe ze moeten werken; in van die kleine hokjes. En voor welk salaris. En hoe hard ze extra inkomsten kunnen gebruiken, waarmee zij vaak hun hele familie onderhouden.

Dat is ook precies de reden waarom WeSquare er bewust voor kiest om het anders te doen. En, waarom zij alles in het werk stelt om haar medewerkers het naar het zin te maken. Bijvoorbeeld door het bieden van een bovengemiddeld en aantrekkelijk salaris met buitengewoon goede arbeidsvoorwaarden, en een ruime en mooie werkplek. Zodat zij geen enkele reden hebben om snel en eerder weg te gaan. Waardoor dat dus ook vrijwel niet gebeurt bij WeSquare en alle waardevolle opgebouwde kennis en ervaring voor haar klanten behouden blijft. En zij wel een uitstekende continuïteit kan bieden.

WeSquare IT oplossingen,  Nederlandse kwaliteit voor een Indiase prijs

5. KLEINE STAPJES IN DEZELFDE RICHTING BRENGEN JE UITEINDELIJK WAAR JE WEZEN WILT

Ok, maar hoe zit het dan uiteindelijk met garanties omtrent het te behalen eindresultaat?

Doordat iedere ontwikkelaar van WeSquare gewend is om SCRUM te werken, wordt elk project en/of stap die wordt gezet tijdens de samenwerking opgedeeld in kleine behapbare brokken. Hierdoor blijft de opdrachtgever te aller tijde goed op de hoogte welke voortgang is beoogd en geboekt, en of men op de goede weg zit. Indien nodig, kan daarbij en daardoor tijdig en adequaat worden opgetreden en gehandeld, zodat in alle gevallen op een heel gerichte en efficiënte wijze wordt toegewerkt naar het gewenste eindresultaat.

TOT SLOT

Tot zover ons recept en een overzicht van de 5 ingrediënten die ons de afgelopen 10 jaar hebben geholpen om de nodige successen te behalen. Ben je zelf ook ondernemer en loop je rond met het plan of heb je zelfs al concrete voornemens om een nieuwe website of webapplicatie te ontwikkelen, waarbij je elke Euro kunt gebruiken? Bel dan 085-301 29 93, mail ons om je plannen samen door te nemen, of bezoek onze website voor meer informatie over wat wij voor jou wellicht in deze kunnen betekenen. Wellicht dat we ook jou kunnen helpen om hierbij een maximaal resultaat te behalen voor een minimale investering!

Sharing is caring!