OVER ONS

DOOR EEN EFFICIËNTE MIX VAN NEDERLANDSE EN INDIASE ONTWIKKELAARS IN JE PROJECTTEAM TE HANTEREN, BESPAAR JE AL SNEL TOT WEL 65% VAN JE BUDGET VOOR HETZELFDE RESULTAAT

ACHTERGROND

In 2013 besloten Wiebe and Walter om hun gedeelde passie voor software ontwikkeling in combinatie met hun kennis en ervaringen te bundelen onder de naam WeSquare (W2). Vanaf dat moment heeft WeSquare zich stormachtig ontwikkeld. En is de tweemans-operatie uitgegroeid tot een dynamische, goed geoliede en solide IT organisatie met kantoren in Nederland en India, meer dan 35 fte’s en klanten op alle 5 continenten.

WAT WE ZIEN
Tegenwoordig vormt het snel en/of tijdelijk opschalen van een IT team en het in toom houden van de personeels- en ontwikkelkosten een enorme uitdaging voor vrijwel elke organisatie in Nederland:
 • Lokaal freelance IT-talent is schaars en de concurrentie om een nieuwe of extra ontwikkelaar aan te nemen is intens
 • Daarbij zorgt de sterke vraag naar goede en ervaren ZZP-ers voor stijgende uurlonen die zij hanteren. En als zodanig, dat de ontwikkelkosten voor een nieuwe webapplicatie, website en/of mobiele app al vrij snel de pan uit rijzen.
In opkomende economieën zoals India is het tegenovergestelde aan de hand. Een steeds beter wordende onderwijssector produceert daar elk jaar meer IT-talenten dan het aantal banen dat wordt gecreëerd. Het zorgt voor een scherpe onderlinge concurrentie en dat de salarissen van deze IT talenten zeer betaalbaar blijven. En ook, dat wij in Nederland de meest ervaren ontwikkelaars kunnen aantrekken die in India te vinden zijn voor tarieven die vrijwel ondenkbaar zijn volgens onze Westerse begrippen, variërend van €17,50 tot maximaal €35,- (voor een senior met 6 jaar ervaring). Tenminste, als je de contacten hebt en weet hoe je van een afstand met Indiase ontwikkelaars moet samenwerken. Of, als je een IT-partner hebt die je daarbij kan helpen.
En dat is precies waar wij goed in zijn en jou bij kunnen helpen. Omdat wij een eigen kantoor hebben in India met een lokale HR afdeling en ca 35 Indiase ontwikkelaars in vaste dienst, en zelf ruim 15 jaar ervaring hebben met het ontwikkelen van software en van een afstand samenwerken met Indiase ontwikkelaars, kunnen wij jou als geen ander:
 • koppelen aan de gewenste Indiase ontwikkelaars
 • de benodigde en gewenste hulp bieden om daar goed mee samen te werken en het beste resultaat te behalen
ONZE MISSIE

Ons streven is dan ook om: 

 1. toegang te geven tot het beste dat de twee werelden te bieden hebben: IT oplossingen van Nederlandse kwaliteit voor Indiase tarieven. 
 2. 30 tot 40% van je budget te besparen bij het ontwikkelen van je nieuwe webapplicatie, website en/of mobiele app, of bij het maximaliseren van jullie investering in de Oracle B2C Service or Salesforce CRM applicatie, door een slimme mix te hanteren van Indiase en Nederlandse ontwikkelaars
 3. de meest complete en efficiënte ontwikkelteams voor je samen te stellen die perfect passen bij jouw unieke behoeften en situatie:
  • Wil je het project in eigen beheer afhandelen en jouw IT team graag zelf aansturen? -> Sla de grootst mogelijk slag en huur zoveel Indiase Remote ontwikkelaars als je nodig hebt en voor zo lang als je nodig hebt, met alle ondersteuning die je nodig hebt van onze Nederlandse seniors (kosteloos) en bespaar met gemak 30 to 40% van je IT kosten en/of ontwikkelbudget.
  • Kun je wat extra hulp gebruiken bij het aansturen van de remote ontwikkelaars die je inhuurt? -> Huur er dan een Nederlandse Senior ontwikkelaar bij van ons team in Nederland om je hierin bij te staan.
  • Wil je graag sneller en opschalen? -> Voeg zoveel extra ontwikkelaars (Indiaas of Nederlands) toe aan je team als je nodig hebt
  • Wil je langzamer en/of afschalen? Verlaag direct het aantal ontwikkelaars dat je bij ons inhuurt
  • Heb je liever dat je IT-partner je volledig ontzorgt? -> Besteed het gehele project dan uit aan ons multidisciplinaire ontwikkelteam. De slimme en uitgebalanceerde mix van kostenefficiënte Indiase ontwikkelaars en ervaren Nederlandse seniors verzekeren je niet alleen van hoogwaardige oplossingen, maar ook van de scherpst mogelijke projectprijs.
ONZE GARANTIES

Doordat we meer dan 15 jaar ervaring hebben in hetgeen wat we doen, blijken wij in de praktijk vaak in staat om in te stappen en door te gaan waar anderen ophouden of vastlopen.

Daarbij zorgt het werken volgens de SCRUM-methode ervoor dat hierbij altijd het gewenste resultaat wordt behaald.

En door hierbij handig gebruik maken van onze voordelige ontwikkelaars in India, kunnen wij hierbij vrijwel altijd de laagste tarieven bieden.

Bestaansjaren

Afgeronde projecten

9

PASSIE VOOR HET ONTWIKKELEN VAN SLIMME IT OPLOSSINGEN

Bij WeSquare delen we dezelfde passie. En dat is dat we graag slimme en duurzame IT oplossingen ontwikkelen, die de grootst mogelijke impact hebben op het bedrijfsresultaat met een minimale impact op het ontwikkelbudget. Hierbij richten we ons specifiek op het MKB, het verbeteren van de beleving die bezoekers en klanten op hun website hebben en het verhogen van de conversie.

9

NEDERLANDSE KWALITEIT VOOR INDIASE TARIEVEN

Door in hierbij slim gebruik te maken van ons voordelige ontwikkelteam in India en onze ervaren Nederlandse Seniors, Testers, project managers en UI/UX designers bieden we hierbij het beste van twee werelden: Nederlandse kwaliteit voor Indiase tarieven.

9

OUTSTAFFING EN OUTSOURCING

Wat de samenwerkingsvorm betreft stellen we ons graag flexibel op en hanteren we de vorm die het beste bij jou en/of de huidige situatie past:

 • Heb je relatief veel ervaring met ontwikkelen van software applicaties, het begeleiden van ontwikkelaars en voldoende capaciteit? Dan helpen we je graag om direct en rechtstreeks te schakelen met ons ontwikkelteam en onze remote ontwikkelaars in India, waardoor je tot wel 65%(!) van je budget bespaart.
 • Heb je iets minder ervaring en kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Dan brengen we je graag in contact met een van onze Nederlandse senior en/of project manager die jou hierbij helpen, waarbij je nog altijd ruim de helft van je ontwikkelbudget bespaart.
 • Of, heb je geen enkele ervaring en/of zoek je een IT partner die alles voor jou doet? Dan stellen we graag een compleet projectteam voor je samen dat bestaat uit één of meerdere Indiase remote ontwikkelaars en Nederlandse Seniors, project managers en/of UI en UX ontwerpers die jou volledig ontzorgen voor de best mogelijke projectprijs. En waarbij je nog altijd 30 tot 40% van je ontwikelbudget bespaart dat je hier in Nederland nodig zou hebben en wanneer je enkel met Nederlandse professionals werkt.

Medewerkers

Actuele Medewerkers Werkgeluk Index

Gemiddelde duur van onze dienstverbanden

OVER WESQUARE

ONZE SUCCESFORMULE

1. ONS STREVEN IS ALTIJD OM DE BEST MOGELIJKE IT PARTNER VOOR ONZE RELATIES TE ZIJN

Om succesvol te kunnen zijn heb je als organisatie succesvolle partners nodig. Ons streven is daarom ook altijd om een partner voor onze klanten/relaties te zijn, die wij onszelf ook graag toewensen als wijzelf met andere partners samenwerken: een partner die oprecht het beste met de ander voor heeft, proactief meedenkt, zich flexibel opstelt als dat nodig is en oplossingen ontwikkelt, die niet alleen aan de praktische behoeften op de korte termijn voldoen, maar ook structureel waarde toevoegen aan de organisatie op de lange termijn.

2. WIJ INVESTEREN IN ONZE MENSEN OM HOGE KWALITEIT TE GARANDEREN

Gelukkige werknemers presteren niet alleen beter, ook blijven ze langer bij dezelfde werkgever en zorgen ze voor een lager personeelsverloop. Zij zijn de ware schat van een bedrijf. Door te investeren in onze mensen en te borgen dat ze lekker in hun vel zitten, zorgen we ervoor dat onze medewerkers gelukkig blijven en intrinsiek gemotiveerd zijn om optimaal te presteren. En als zodanig dat onze klanten gelukkig blijven met kwalitatieve oplossingen en waar voor hun geld.

Om onze werknemers gelukkig te houden, ondernemen we de volgende inspanningen:

 • Door ons kantoor in Hyderabad (India) te registreren bij de lokale Kamer van Koophandel, kunnen we elke IT-professional die voor ons werkt een aantrekkelijk en vast werknemerscontract aanbieden. En als zodanig, een duurzame relatie met elke professional opbouwen en voorkomen dat we er aldoor veel waardevolle kennis en continuïteit verloren gaat door een hoog personeelsverloop. En voorkomen we ook dat we met brokers moeten werken die een IT-specialist in veel gevallen als ‘gewoon een project’ zien.
 • Om onze medewerkers gelukkig, veilig en gerespecteerd te laten voelen, investeren we daarnaast ook in het creëren van een plezierige en inspirerende werkomgeving voor elke werknemer. En dat zij een mooi (fris, vrolijk en strak) kantoor hebben om in te werken met fijne enruime werkplekken.
 • Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers vervolgens lang bij ons blijven, ontwikkelen we voor elke medewerker een persoonlijk groei- en ontwikkelplan en moedigen we onze medewerkers aan om te groeien als persoon en als professional. Daarnaast geven we door middel van persoonlijke begeleiding, maatwerk trainingen & cursussen, teamuitjes, kennisbijeenkomsten en het bieden van ruimte om fouten te maken, iedereen de mogelijkheid om de beste versie van zichzelf te worden.
 • Tot slot, houden we onze organisatiestructuur zo plat mogelijk en werken we zoveel mogelijk in zelfsturende teams, zodat we medewerkers veel vrijheid kunnen te laten ervaren in hun werk.

 

3. WIJ ZIEN HET ALS EEN SPORT OP DE MEEEST EFFECTIEVE EN EFFICIËNTE PROJECTAANPAK TE HAANTEREN OM DE KOSTEN ZO LAAG MOGELIJK TE HOUDEN

Het ontwikkelen van een nieuwe, of doorontwikkelen van een bestaande webapplicatie vereist niet per se de hoofdprijs.

1. Door in onze projectteams te werken met een perfect uitgebalanceerde mix van Nederlandse seniors en kostenefficiënte Indiase ontwikkelaars, zorgen wij ervoor dat:

 • Wij de kosten zo laag mogelijk houden
 • Wij hoge en duurzame kwaliteit leveren
 • Geen enkele behoefte, wens en/of harde eis onbeantwoord en onvervuld blijft

2. Door in de Scrum te werken zorgen we ervoor dat:

 • We zo efficiënt en doelgericht mogelijk te werk gaan
 • Onze klanten zicht en bij elke stap grip houden op de voortgang
 • Het eindresultaat geen verrassing is voor onze klanten en dat zij hier tevreden over zijn
4. WIJ BIEDEN EEN 100% KWALITEITSGARANTIE OP HET EINDRESULTAAT
 • Omdat we voor onze eigen projecten zelf ook software ontwikkelen met ons ontwikkelteam in India, weten we als geen ander hoe het is om te werken met Indiase professionals, dat dat soms een uitdaging kan zijn vanwege de culturele verschillen, de taal en de fysieke afstand en wat nodig is om de samenwerking te laten slagen. Om je te verzekeren van een succesvolle inzet van de Indiase ontwikkelaar(s) die je bij ons inhuurt, ontvang je daarom kosteloos en vanuit Nederland alle ondersteuning van onze senior ontwikkelaars. Onze seniors nemen je stap voor stap en nauwlettend bij de hand en zien er persoonlijk op toe dat de samenwerking een succes wordt.
 • Op basis van de 20 jaar ervaring die wij als IT professionals hebben in het ontwikkelen van de meest complexe software maatwerkoplossingen, zijn wij in staat om in te springen en/of door te gaan waar anderen stoppen of falen, en onze klanten daarbij een 100% resultaat en kwaliteitsgarantie te bieden op al onze diensten.

ONS MANAGEMENTTEAM

Wiebe Blankenberg

WIEBE BLANKENBERG

Managing Director & Founding Partner

Walter Kamps

WALTER KAMP

Technical Director & Founding Partner

AJITHA JAVVAJI

Director WeSquare India

NEEM CONTACT MET ONS OP