OVER ONS

MET ONZE SENIOR ONTWIKKELAARS NEDERLAND EN ONTWIKKELTEAM IN INDIA KUNNEN WIJ VRIJWEL ELKE ONTWIKKELAAR, ORACLE SERVICE CLOUD DIENST EN WEBAPPLICATIE LEVEREN VOOR MINDER DAN DE HELFT VAN DE PRIJS DIE NORMAAL GESPROKEN IN NEDERLAND BETAALT.

ACHTERGROND

In 2013 besloten Wiebe and Walter om hun gedeelde passie voor software ontwikkeling en hun kennis, vaardigheden en ervaringen te bundelen onder de naam WeSquare (W2). Tot dan toe hadden beide heren zich voornamelijk bezig gehouden met het ontwikkelen van slimme maatwerk oplossingen voor grote multinationals en de overheid. Vanaf dat moment heeft WeSquare zich stormachtig ontwikkeld en is de tweemans-operatie nadien uitgegroeid tot een dynamische, goed geoliede en solide IT organisatie met kantoren in Nederland en India, meer dan 35 fte’s en klanten op alle 5 continenten.

ONZE VISIE

Tegenwoordig is het snel en goed opschalen van het IT team en het in toom houden van de personeelskosten een enorme uitdaging voor elke organisatie in Nederland. Lokaal IT-talent is schaars en de concurrentie om hen in (vaste) dienst te nemen is intens.

In opkomende economieën zoals India is het tegenovergestelde aan de hand. Een steeds beter wordende onderwijssector produceert daar elk jaar meer IT-talenten dan het aantal banen dat wordt gecreëerd. Daarbij zorgt de onderlinge concurrentie ervoor dat de salarissen van deze IT talenten uiterst concurrerend blijven. Tot slot, geven powervaluta’s zoals de USD en de Euro ons extra koopkracht. En zorgt dit ervoor dat wij in Nederland de allerbeste IT-talenten kunnen aantrekken die in India beschikbaar zijn voor eenderde van het budget dat we normaliter in Nederland zouden uitgeven. Geen wonder dat outstaffing ook hier in Nederland een enorme stormloop neemt. Tenminste, als je weet hoe je met Indiase IT professionals moet samenwerken. Of, je een IT-partner hebt die dat weet.

Met ons multidisciplinaire ontwikkelteam van 35 man sterk en ons lokale kantoor in Hyderabad, onze senior ontwikkelaars in Nederland, ruim 15 jaar ervaring in outstaffing en het samenwerken op afstand met Indiase IT professionals, het implementeren en managen van de meest complexe Oracle Service Cloud systemen en het ontwikkelen van de meest uitdagende web applicaties zijn wij de best mogelijke IT partner voor: 

 • Het (tijdelijk) vergroten van je IT capaciteit door een of meerdere kostenefficiënte ontwikkelaars te huren van ons IT team in India 
 • Het bouwen en managen van je eigen remote en low-cost ontwikkelteam in India
 • Het maximaliseren van jouw investering in Oracle Service Cloud/ Oracle B2C Service 
 • Het ontwerpen en ontwikkelen van vrijwel elke webapplicatie voor to 50% minder budget
ONZE MISSIE

Wij helpen jou als startende of gevestigde online ondernemer, organisatie die Oracle Service Cloud gebruikt en manager van een IT team om:

 • jouw ontwikkelcapaciteit op een snelle, goede en kostenefficiënte manier op te schalen met de gewenste expert(s) en/of ontwikkelaar(s), voor zo lang als dat nodig is, met alle benodigde begeleiding en ondersteuning van onze Nederlandse Seniors en op elke gewenste manier; van een afstand (outstaffing), op locatie (detachering), of op basis van een gecombineerde inzet (hybrid),
 • elke gewenste webapplicatie voor je te ontwerpen en ontwikkelen voor minder dan de helft van het budget dat je normaal gesproken in Nederland kwijt bent,
 • jullie investering in Oracle Service Cloud/ Oracle B2C Service te maximaliseren en ervoor te zorgen dat jullie systeem altijd beschikbaar is en optimaal presteert,
 • bij alles wat we doen, de meest effectieve en kostenefficiënte aanpak te hanteren, waardoor je uiteindelijk veel minder betaalt dan je gewend bent en meer uit je ontwikkelbudget haalt of een deel van je ontwikkelbudget bespaart.
ONZE GARANTIES

Doordat we meer dan 15 jaar ervaring hebben met outstaffing en het op afstand samenwerken met Indiase IT professionals, het implementeren en  beheren van de meest complexe Oracle Service Cloud systemen en het ontwikkelen van uitdagende webapplicaties, blijken wij in de praktijk vaak in staat om in te stappen of door te gaan waar anderen ophouden of vastlopen en onze relaties een 100% garantie op het eindproduct te bieden. En omdat we hierbij handig gebruik maken van ons multidisciplinaire ontwikkelteam in India en de relatief hoge koers van de Euro, kunnen wij daarbij de meest aantrekkelijke tarieven bieden.

Bestaansjaren

Afgeronde projecten

ONZE WAARDEN

9

WE WILLEN DE BEST MOGELIJKE IT PARTNER VOOR JE ZIJN

Omdat we zelf softwareontwikkelaars zijn, weten we dat succes niet in een vacuüm plaatsvindt en dat alle goede bedrijven goede, betrouwbare en flexibele partners nodig hebben. Ons streven is daarom altijd om een partner voor onze klanten/relaties te zijn, die wij onszelf ook graag toewensen als wijzelf met andere partners samenwerken: een partner die het beste met de ander voor heeft, proactief meedenkt, zich flexibel opstelt als dat nodig is en een oplossing ontwikkelt die niet alleen aan jouw praktische behoeften op de korte termijn voldoet, maar ook structureel waarde toevoegt aan jouw organisatie op de lange termijn.

9

WE ZOEKEN ALTIJD NAAR DE MEEST (KOSTEN)EFFICIËNTE APPROACH

Online groei vereist niet per se grote investeringen. Zelfs de kleinste optimalisaties of innovaties kunnen een enorme impact hebben op de online ervaring en de tevredenheid van jouw klanten of je efficiëntie en winstgevendheid. Zolang ze maar effectief zijn! Onze passie en specialiteit is om slimme en duurzame IT oplossingen te bedenken, ontwerpen en ontwikkelen die de grootst mogelijke impact hebben op jouw bedrijfsresultaat met de kleinst mogelijke impact op je ontwikkelbudget.

Medewerkers

Actuele Medewerkers Werkgeluk Index

Gemiddelde duur van onze dienstverbanden

ONZE SUCCESFORMULE

Om onze kansen op succes op een duurzame manier te vergroten en borgen, passen wij in onze bedrijfsvoering de volgende succesformule toe.

1. WIJ INVESTEREN IN ONZE MENSEN OM HOGE KWALITEIT TE GARANDEREN

Gelukkige werknemers presteren niet alleen beter, ook blijven ze langer bij dezelfde werkgever en zorgen ze voor een lager personeelsverloop. Zij zijn de ware schat van een bedrijf. Door te investeren in onze mensen en te borgen dat ze lekker in hun vel zitten, zorgen we ervoor dat onze medewerkers gelukkig blijven en intrinsiek gemotiveerd zijn om optimaal te presteren. En als zodanig dat onze klanten gelukkig blijven met kwalitatieve oplossingen en waar voor hun geld.

Om onze werknemers gelukkig te houden, ondernemen we de volgende inspanningen:

 • Door ons kantoor in Hyderabad (India) te registreren bij de lokale Kamer van Koophandel, kunnen we elke IT-professional die voor ons werkt een aantrekkelijk en vast werknemerscontract aanbieden. En als zodanig, een duurzame relatie met elke professional opbouwen en voorkomen dat we er aldoor veel waardevolle kennis en continuïteit verloren gaat door een hoog personeelsverloop. En voorkomen we ook dat we met brokers moeten werken die een IT-specialist in veel gevallen als ‘gewoon een project’ zien.
 • Om onze medewerkers gelukkig, veilig en gerespecteerd te laten voelen, investeren we daarnaast ook in het creëren van een plezierige en inspirerende werkomgeving voor elke werknemer. En dat zij een mooi (fris, vrolijk en strak) kantoor hebben om in te werken met fijne enruime werkplekken.
 • Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers vervolgens lang bij ons blijven, ontwikkelen we voor elke medewerker een persoonlijk groei- en ontwikkelplan en moedigen we onze medewerkers aan om te groeien als persoon en als professional. Daarnaast geven we door middel van persoonlijke begeleiding, maatwerk trainingen & cursussen, teamuitjes, kennisbijeenkomsten en het bieden van ruimte om fouten te maken, iedereen de mogelijkheid om de beste versie van zichzelf te worden.
 • Tot slot, houden we onze organisatiestructuur zo plat mogelijk en werken we zoveel mogelijk in zelfsturende teams, zodat we medewerkers veel vrijheid kunnen te laten ervaren in hun werk.

 

2. WIJ ZIEN HET ALS EEN SPORT OP EEN SLIMME MANIER DE MEEST EFFECTIEVE EN EFFICIËNTE AANPAK TE VINDEN OM DE KOSTEN ZO LAAG MOGELIJK TE HOUDEN

1. Door in onze projectteams te werken met een perfect uitgebalanceerde mix van Nederlandse seniors en kostenefficiënte Indiase ontwikkelaars, zorgen wij ervoor dat:

 • Wij de optimale en meest efficiënte aanpak hanteren om het project aan te vliegen en dat we de kosten zo laag mogelijk houden
 • Geen enkele behoefte, wens en/of harde eis onbeantwoord en onvervuld blijft
 • We hoge en duurzame kwaliteit leveren

2. Door het toepassen van Scrum & Agile werktechnieken zorgen we ervoor dat:

 • We zo efficiënt en doelgericht mogelijk werken
 • Onze klanten zicht en grip houden op de voortgang
 • Onze klanten uiteindelijk tevreden zijn met het eindresultaat

Omdat we voor onze eigen projecten zelf ook software ontwikkelen met ons ontwikkelteam in India, weten we als geen ander hoe het is om te werken met Indiase professionals, dat dat soms een uitdaging kan zijn vanwege de culturele verschillen, de taal en de fysieke afstand en wat nodig is om de samenwerking te laten slagen. En dat is tegelijkertijd ook precies waarom wij een geweldige partner zijn voor dit soort outstaffing diensten!

3. Door onze Outstaffing klanten 24/7 ondersteuning van ons Nederlandse senior ontwikkelaars en projectmanagers aan te bieden, weten we elk outstaffing project elke keer weer tot een succes te maken. En kunnen we onze klanten als geen ander laten (in)zien en ervaren hoe ze het beste met hun (nieuwe) remote IT specialisten kunnen samenwerken en wat ze het beste kunnen doen om het beste uit hen te halen.

3. WIJ BIEDEN EEN 100% KWALITEITSGARANTIE OP HET EINDRESULTAAT

Op basis van de 20 jaar ervaring die wij als IT professionals hebben in het ontwikkelen van de meest complexe software maatwerkoplossingen, zijn wij in staat om in te springen en/of door te gaan waar anderen stoppen of falen, en onze klanten daarbij een 100% resultaat en kwaliteitsgarantie te bieden op al onze diensten.

ONS MANAGEMENTTEAM

Wiebe Blankenberg

WIEBE BLANKENBERG

Managing Director & Founding Partner

Walter Kamps

WALTER KAMP

Technical Director & Founding Partner

AJITHA JAVVAJI

Director WeSquare India

NEEM CONTACT MET ONS OP