OVER ONS

DOOR HET PROJECT VANUIT NEDERLAND TE COÖRDINEREN EN IN INDIA TE PRODUCEREN, BESPAREN WE 30% VAN JE ONTWIKKELBUDGET OF HALEN WE HIER 3 KEER ZOVEEL UIT, ZONDER AFBREUK TE DOEN AAN DE KWALITEIT.

ACHTERGROND

In 2013 besloten Wiebe and Walter om hun gedeelde passie voor software ontwikkeling en hun kennis, vaardigheden en ervaringen te bundelen onder de naam WeSquare (W2). Tot dan toe hadden beide heren zich voornamelijk bezig gehouden met het ontwikkelen van slimme maatwerk oplossingen voor grote multinationals en de overheid. Vanaf dat moment heeft WeSquare zich stormachtig ontwikkeld en is de tweemans-operatie nadien uitgegroeid tot een dynamische, goed geoliede en solide IT organisatie met kantoren in Nederland en India, meer dan 35 fte’s en klanten op alle 5 continenten.

ONZE VISIE

Tegenwoordig vormt het snel opschalen van een IT team en het in toom houden van de personeelskosten een enorme uitdaging voor vrijwel elke organisatie in Nederland. Lokaal IT-talent is schaars en de concurrentie om een extra ontwikkelaar aan te nemen is intens.

In opkomende economieën zoals India is het tegenovergestelde aan de hand. Een steeds beter wordende onderwijssector produceert daar elk jaar meer IT-talenten dan het aantal banen dat wordt gecreëerd. Daarbij zorgt de onderlinge concurrentie ervoor dat de salarissen van deze IT talenten zeer betaalbaar blijven. Tot slot, geven powervaluta’s zoals de USD en de Euro ons extra koopkracht. Dit alles zorgt ervoor dat wij in Nederland de allerbeste ontwikkelaars kunnen aantrekken die in India te vinden zijn, voor tarieven die vrijwel ondenkbaar zijn volgens onze Westerse begrippen. En als zodanig, dat het mogelijk is om hier in Nederland IT oplossingen aan te bieden van Nederlandse kwaliteit voor Indiase tarieven. Geen wonder dat outstaffing daarom ook hier in Nederland een enorme stormloop neemt.

Tenminste, als je weet hoe je van een afstand met Indiase IT professionals moet samenwerken. Of, een IT-partner hebt die dat weet en jou daarbij helpt.

ONZE MISSIE

Ons streven is om de best mogelijke IT partner te zijn en oplossing te bieden voor:

 • IT managers die hun team en ontwikkelcapaciteit graag op een snelle, goede en kostenefficiënte manier willen schalen, door hen de mogelijkheid te bieden om de gewenste ontwikkelaar(s) in te huren van ons ontwikkelteam in India. En hen daarbij alle ondersteuning te geven van onze Nederlandse Seniors om de samenwerking met deze remote ontwikkelaar(s) een succes te maken
 • Customer Support Managers die Oracle Service Cloud of Salesforce gebruiken, met als doel om hun investering in Oracle B2C Service of Salesforce optimaal te laten renderen voor 30% minder budget dan ze hier in Nederland daarvoor kwijt zijn.
 • Online ondernemers en product owners die een nieuwe webapplicatie willen laten ontwikkelen, zodat zij deze webapplicatie kunnen ontwikkelen voor tenminste 30% minder budget
ONZE GARANTIES

Doordat we meer dan 15 jaar ervaring hebben met outstaffing en het op afstand samenwerken met Indiase IT professionals, het implementeren en beheren van de meest complexe Oracle Service (CX) en Salesforce systemen en het ontwikkelen van de meest uitdagende websites en webapplicaties, blijken wij in de praktijk vaak in staat om in te stappen of door te gaan waar anderen ophouden of vastlopen.

Daarbij zorgt het werken volgens de SCRUM-methode ervoor dat altijd het gewenste resultaat wordt behaald.

En door hierbij handig gebruik maken van onze voordelige ontwikkelaars in India en de relatief hoge koers van de Euro, kunnen wij hierbij vrijwel altijd de meest aantrekkelijke tarieven bieden.

Bestaansjaren

Afgeronde projecten

9

NEDERLANDSE KWALITEIT VOOR INDIASE TARIEVEN

Wij ontwikkelen duurzame IT oplossingen die structureel waarde toevoegen aan jouw organisatie en de grootst mogelijke impact hebben op het bedrijfsresultaat. Met de kleinst mogelijke impact op het ontwikkelbudget.

Medewerkers

Actuele Medewerkers Werkgeluk Index

Gemiddelde duur van onze dienstverbanden

ONZE SUCCESFORMULE

1. ONS STREVEN IS ALTIJD OM DE BEST MOGELIJKE IT PARTNER VOOR ONZE RELATIES TE ZIJN

Om succesvol te kunnen zijn heb je als organisatie succesvolle partners nodig. Ons streven is daarom ook altijd om een partner voor onze klanten/relaties te zijn, die wij onszelf ook graag toewensen als wijzelf met andere partners samenwerken: een partner die oprecht het beste met de ander voor heeft, proactief meedenkt, zich flexibel opstelt als dat nodig is en oplossingen ontwikkelt, die niet alleen aan de praktische behoeften op de korte termijn voldoen, maar ook structureel waarde toevoegen aan de organisatie op de lange termijn.

2. WIJ INVESTEREN IN ONZE MENSEN OM HOGE KWALITEIT TE GARANDEREN

Gelukkige werknemers presteren niet alleen beter, ook blijven ze langer bij dezelfde werkgever en zorgen ze voor een lager personeelsverloop. Zij zijn de ware schat van een bedrijf. Door te investeren in onze mensen en te borgen dat ze lekker in hun vel zitten, zorgen we ervoor dat onze medewerkers gelukkig blijven en intrinsiek gemotiveerd zijn om optimaal te presteren. En als zodanig dat onze klanten gelukkig blijven met kwalitatieve oplossingen en waar voor hun geld.

Om onze werknemers gelukkig te houden, ondernemen we de volgende inspanningen:

 • Door ons kantoor in Hyderabad (India) te registreren bij de lokale Kamer van Koophandel, kunnen we elke IT-professional die voor ons werkt een aantrekkelijk en vast werknemerscontract aanbieden. En als zodanig, een duurzame relatie met elke professional opbouwen en voorkomen dat we er aldoor veel waardevolle kennis en continuïteit verloren gaat door een hoog personeelsverloop. En voorkomen we ook dat we met brokers moeten werken die een IT-specialist in veel gevallen als ‘gewoon een project’ zien.
 • Om onze medewerkers gelukkig, veilig en gerespecteerd te laten voelen, investeren we daarnaast ook in het creëren van een plezierige en inspirerende werkomgeving voor elke werknemer. En dat zij een mooi (fris, vrolijk en strak) kantoor hebben om in te werken met fijne enruime werkplekken.
 • Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers vervolgens lang bij ons blijven, ontwikkelen we voor elke medewerker een persoonlijk groei- en ontwikkelplan en moedigen we onze medewerkers aan om te groeien als persoon en als professional. Daarnaast geven we door middel van persoonlijke begeleiding, maatwerk trainingen & cursussen, teamuitjes, kennisbijeenkomsten en het bieden van ruimte om fouten te maken, iedereen de mogelijkheid om de beste versie van zichzelf te worden.
 • Tot slot, houden we onze organisatiestructuur zo plat mogelijk en werken we zoveel mogelijk in zelfsturende teams, zodat we medewerkers veel vrijheid kunnen te laten ervaren in hun werk.

 

3. WIJ ZIEN HET ALS EEN SPORT OP DE MEEEST EFFECTIEVE EN EFFICIËNTE PROJECTAANPAK TE HAANTEREN OM DE KOSTEN ZO LAAG MOGELIJK TE HOUDEN

Het ontwikkelen van een nieuwe, of doorontwikkelen van een bestaande webapplicatie vereist niet per se de hoofdprijs.

1. Door in onze projectteams te werken met een perfect uitgebalanceerde mix van Nederlandse seniors en kostenefficiënte Indiase ontwikkelaars, zorgen wij ervoor dat:

 • Wij de kosten zo laag mogelijk houden
 • Wij hoge en duurzame kwaliteit leveren
 • Geen enkele behoefte, wens en/of harde eis onbeantwoord en onvervuld blijft

2. Door in de Scrum te werken zorgen we ervoor dat:

 • We zo efficiënt en doelgericht mogelijk te werk gaan
 • Onze klanten zicht en bij elke stap grip houden op de voortgang
 • Het eindresultaat geen verrassing is voor onze klanten en dat zij hier tevreden over zijn
4. WIJ BIEDEN EEN 100% KWALITEITSGARANTIE OP HET EINDRESULTAAT
 • Omdat we voor onze eigen projecten zelf ook software ontwikkelen met ons ontwikkelteam in India, weten we als geen ander hoe het is om te werken met Indiase professionals, dat dat soms een uitdaging kan zijn vanwege de culturele verschillen, de taal en de fysieke afstand en wat nodig is om de samenwerking te laten slagen. Om je te verzekeren van een succesvolle inzet van de Indiase ontwikkelaar(s) die je bij ons inhuurt, ontvang je daarom kosteloos en vanuit Nederland alle ondersteuning van onze senior ontwikkelaars. Onze seniors nemen je stap voor stap en nauwlettend bij de hand en zien er persoonlijk op toe dat de samenwerking een succes wordt.
 • Op basis van de 20 jaar ervaring die wij als IT professionals hebben in het ontwikkelen van de meest complexe software maatwerkoplossingen, zijn wij in staat om in te springen en/of door te gaan waar anderen stoppen of falen, en onze klanten daarbij een 100% resultaat en kwaliteitsgarantie te bieden op al onze diensten.

ONS MANAGEMENTTEAM

Wiebe Blankenberg

WIEBE BLANKENBERG

Managing Director & Founding Partner

Walter Kamps

WALTER KAMP

Technical Director & Founding Partner

AJITHA JAVVAJI

Director WeSquare India

NEEM CONTACT MET ONS OP