Heb je plannen om tijdelijk of voor langere tijd een .NET ontwikkelaar in te huren uit een lageloonland zoals India, Pakistan of de Filipijnen?

Hier zijn 7 belangrijke aandachtspunten en zogenaamde ‘must-do’s’ voor het borgen van je succes in deze.

WeSquare_Outstaffing services_Hire a software developer

7 MUST-DO’S VOOR HET INHUREN VAN EEN REMOTE .NET ONTWIKKELAAR UIT LAGELOONLANDEN ZOALS INDIA

 

1. EXPERTISE IN HET .NET FRAMEWORK

Controleer of de ontwikkelaar over een sterke basiskennis beschikt en praktische ervaring heeft in het werken met het .NET framework. Dit omvat kennis van ASP.NET, C# en andere relevante technologieën binnen het .NET ecosysteem.

2. VAARDIGHEDEN EN ERVARING

Beoordeel het ervaringsniveau en de specifieke vaardigheden van de ontwikkelaar die nodig zijn voor het realiseren van jouw project. Kijk naar expertise op gebieden zoals webontwikkeling, ontwikkeling van desktoptoepassingen, cloud computing, database-integratie en andere relevante technologieën.

3. PROBLEEMOPLOSSEND VERMOGEN

Een goede ontwikkelaar moet over sterke probleemoplossende vaardigheden beschikken. Hij (of zij) moet in staat zijn om zelfstandig complexe problemen te analyseren, effectieve oplossingen te bedenken en deze efficiënt te implementeren. Zoek daarom naar kandidaten die kunnen aantonen dat ze problemen kunnen oplossen en coderingsproblemen kunnen oplossen.

4. BEKENDHEID MET ONTWIKKELTOOLS EN -PRAKTIJKEN

Een .NET ontwikkelaar moet goed vertrouwd zijn met ontwikkeltools zoals Visual Studio en ervaring hebben met broncontrolesystemen (zoals Github). Een goede kennis van agile methodologieën, unit testing en continuous integration/continuous delivery (CI/CD) praktijken is ook daarbij ook bijzonder nuttig.

5. BEGRIP VAN DATABASETECHNOLOGIEËN

Veel .NET toepassingen zijn afhankelijk van database-integratie. Om deze reden is het cruciaal om de kennis van de ontwikkelaar te evalueren over databaseconcepten en aanverwante technologieën. Zo dient hij of zij bedreven te zijn in het werken met SQL Server of andere populaire databasesystemen en in staat zijn efficiënte databaseschema’s te ontwerpen.

6. COMMUNICATIE- EN SAMENWERKINGSVAARDIGHEDEN

Om goed samen te kunnen werken binnen een teamomgeving is het essentieel dat de ontwikkelaar die je inhuurt beschikt over goede communicatie vaardigheden. Zoek daarom naar kandidaten die hun ideeën duidelijk kunnen verwoorden, actief kunnen deelnemen aan discussies en goed kunnen samenwerken met andere teamleden, belanghebbenden en klanten.

7. VOORTDUREND LEREN EN AANPASSINGSVERMOGEN

Het technologielandschap evolueert voortdurend. Daarom is het belangrijk om een .NET ontwikkelaar in te huren die het belangrijk vindt om voortdurend bij te leren en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Controleer daarom of hij of zij open te staat voor nieuwe ideeën, bereid is om nieuwe technologieën te leren en zich kan aanpassen aan veranderende projectvereisten.

Tot slot, vergeet vooral niet om de technische vaardigheden van de kandidaat te beoordelen door middel van sollicitatiegesprekken, codeerbeoordelingen en referenties. Houd daarnaast ook rekening met de persoonlijkheid van de kandidaat en de mate waarin deze aansluit bij de rest van het team en jullie werkcultuur om een succesvolle samenwerking op lange termijn te garanderen.

WAAROM EEN REMOTE .NET ONTWIKKELAAR INHUREN UIT EEN LAND ALS INDIA?

Tegenwoordig is het (tijdelijk) opschalen van je IT-team een uitdagende en kostbare zaak. Ervaren lokale freelance ontwikkelaars zijn schaars en de concurrentie om ze in te huren intens, hetgeen hun salarissen flink opdrijft.

In de opkomende economieën zoals India is het tegenovergestelde aan de hand. Een steeds beter wordende onderwijssector produceert daar meer IT-talenten dan het aantal banen dat wordt gecreëerd in een nog altijd rijpende economie. Terwijl de lokale concurrentie hun salarissen uiterst competitief houdt, creëren power valuta’s zoals de USD en de Euro daarnaast extra koopkracht voor ons Westerse landen. En maakt dit het mogelijk om de beste en zelfs meerdere .NET ontwikkelaars in te huren voor dezelfde prijs die je hier in het Westen betaalt voor één lokale freelancer.

Al met al biedt het inhuren van een remote .NET ontwikkelaar uit India de volgende voordelen:

  • Directe kostenbesparingen van 40 tot 65%
  • Volledige flexibiliteit bij het op- en afschalen
  • Geen extra werkplek benodigd
  • Nul recruitment en/of wervingskosten
  • Geen tijd kwijt aan het inwerken en/of opleiden van je nieuwe medewerker(s)
  • Minder risico om de verkeerde persoon aan te nemen en budget te verliezen aan een zogenaamde bad-hire.
  • Geen risico op afwezigheid door vakantie of ziekte

HULP BIJ HET INHUREN VAN EEN REMOTE .NET ONTWIKKELAAR

Als je op korte termijn één of meerdere extra Remote .NET ontwikkelaars kunt gebruiken maar je geen idee hebt hoe je die vindt, dan kun je altijd terecht bij WeSquare. Met een eigen kantoor en een ontwikkelteam in Hyderabad (India) van ruim 35 man hebben zij altijd wel één of meerdere ervaren .NET ontwikkelaars rondlopen die je direct kunt inhuren. Het grote voordeel hierbij is dat hun ervaren Nederlandse seniors je hierbij volledig en kostenloos ondersteunen vanuit Nederland. En dat succes bij hen geen vraag is, maar een zekerheid. Voor meer informatie, klik hier of bel ons op: +31 853 012 993.

 

Sharing is caring!