10 REDENEN WAAROM ELKE ORGANISATIE SUCCESVOL KAN SAMENWERKEN MET INDIASE SOFTWARE ONTWIKKELAARS

Het inhuren van software ontwikkelaars- heeft een spectaculaire groei van 159% doorgemaakt over de afgelopen 12 jaar. En verwacht wordt dat deze groei nog eens met een extra 25 tot 30% zal toenemen door de spin-off van covid-19. Ondanks deze spectaculaire groei en het gegeven dat steden als Bangalore, Pune, Noida en Delhi-NCR recent ontwikkelende Hyderabad hubs zijn geworden voor tech giganten als Microsoft, Facebook, Amazon, TCS, Infosys, Wipro, etc. klinkt het samenwerken met Indiase software ontwikkelaars voor sommigen van ons Westerlingen nog altijd niet heel aantrekkelijk in de oren. En dat komt omdat men vreest dat men uiteindelijk toch minder waar voor hun investering krijgt. Een vrees die is gebaseerd op een 5-tal aannames die (nog altijd) bestaan over het samenwerken met Indiase software ontwikkelaars:

 1. Culturele verschillen maken het moeilijk om elkaar te begrijpen
 2. Fysieke afstand maakt het moeilijk om samen te werken
 3. Verschillende talen maken het moeilijk om te communiceren
 4. Het kwaliteitsniveau dat een Indiase software ontwikkelaar kan leveren is minder dan we gewend zijn
 5. Een Indiase software ontwikkelaar is minder productief dan we hier gewend zijn

Na ruim 15 jaar te hebben samengewerkt met Indiase software ontwikkelaars, hebben we zelf echter geleerd dat deze aannames in feite misvattingen zijn. En hebben we ervaren dat vrijwel elk Westers bedrijf succesvol kan samenwerken met Indiase software ontwikkelaars.

In deze blog bespreken we de 4e misvatting. Deze misvatting impliceert dat Indiase software ontwikkelaars minder goede kwaliteit leveren dan wij Westerlingen gewend zijn. Hier zijn 10 redenen waarom Indiase ontwikkelaars in de praktijk vaak nog betere kwaliteit leveren dan wij hier gewend zijn.

1. GROOTSTE POOL AAN IT TALENTEN IN DE MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN

In de afgelopen 5 jaar is de Indiase technologie-industrie enorm gegroeid met een snelheid van 7,5%. En hoewel India nu al de grootste talentenpool heeft met 800.000+ talenten gevuld met geschoolde software ontwikkelaars in de populairste programmeertalen zoals Python, JavaScript, C/C++ en PHP, is de verwachting dat deze talentenpool de komende jaren alleen nog maar groter zal worden.

Medeoprichter en voorzitter van Infosys, Nandan Nilekani, verwacht dat India’s huidige talentenpool van 4,5 miljoen software ontwikkelaars de komende jaren zal verdubbelen tot 9-10 miljoen.

2. TWEEDE GROOTSTE ENGELSTALIGE LAND TER WERELD

Bij het selecteren van de software ontwikkelaars die jou van een afstand moeten gaan helpen, is taalcompatibiliteit een belangrijk punt van zorg.

Talen hebben in India een hiërarchische component: een taal die meer functies vervult, staat in hoger aanzien. Het Engels is zo’n taal in India. Toen India een kolonie van Groot-Brittannië was, kreeg de Engelse taal al snel de overhand. De introductie van het Engels als voertaal in het hoger onderwijs en het bestuur leidde ertoe dat een verwesterde elite met een Engelse opleiding ontstond. Deze elite heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsbeweging.

Dit verklaart niet alleen waarom de Engelse taal het einde van het Britse bestuur heeft overleefd.  Maar ook dat deze taal nu als het ware de schakel tussen Brits-Indië en het onafhankelijke India vormt. En waarom Indiase software ontwikkelaars niet alleen Westerse kwaliteit leveren, maar ook uitstekend communiceren in de Engelse taal.

3. TOEGEWIJDE, GEDISCIPLINEERDE EN SYSTEMATISCHE WERKETHIEK

Indiase ontwikkelaars zijn bekwame en toegewijde professionals die oprecht bereid zijn om tijd en moeite in jouw project te investeren. Dankzij het rotsvaste Indiase onderwijssysteem wordt de mentaliteit van vrijwel elke Indiase software ontwikkelaar op dezelfde wijze gevormd. En staan Indiase ontwikkelaars niet alleen bekend om hun sterke technische kennis, maar ook om hun passie, toewijding en oprechtheid.

Over het algemeen zijn Indiase ontwikkelaars hardwerkend. En werken ze ook slim om complexe projecten op een efficiënte manier te behandelen, zodat het project binnen de deadline wordt afgerond.

Ze zorgen ervoor dat ze op tijd en waar nodig innoveren. En leveren in de regel net iets meer inzet, dan wij hier zelf gewend zijn om te leveren.

4. HOOG AMBITIENIVEAU, VOORTDURENDE BIJSCHOLING EN EEN STRAKKE PROJECTAANPAK STAAN GARANT VOOR EEN HOGE KWALITEIT

India heeft een aantal van de beste ICT opleidingscentra ter wereld. Eén daarvan betreft bijvoorbeeld het IIT. Een opleidingsinstituut dat wereldwijde populariteit geniet onder studenten en studenten over de gehele wereld aantrekt. Het zijn deze opleidingscentra die ervoor zorgen dat het merendeel van alle professionele software ontwikkelaars uitstekend worden opgeleid.

Eén van de kwaliteiten dat Indiase software ontwikkelaar daarbij het meest populair maakt, is hun vermogen om zich snel aan te passen aan nieuwe technologieën. Indiase software ontwikkelaar hebben de reputatie dat ze voortdurend blijven bijleren om bij te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Van multicloud tot AI- en ML-technologieën en van Blockchain tot AR/VR-ontwikkelingen.

Tot slot, heeft India het hoogste aantal ISO-gecertificeerde bedrijven. Hetgeen van software ontwikkelaars vereist dat ze altijd dezelfde 5 vertrouwde stappen volgen tijdens het softwareontwikkelingsproces:

 1. Analyse van eisen
 2. Ontwerp en Wireframing
 3. Codering en ontwikkeling
 4. Prototypering en testen
 5. Kwaliteitsgarantie

5. MONDIALE MENTALITEIT

Indiase Tech Bedrijven zijn vaak westers geörienteerd en delen onze westerse bedrijfscultuur. Ontwikkelaars voelen zich vaak persoonlijk betrokken bij het welzijn van het bedrijf. En stellen zich daarom proactief op als het gaat om het oplossen van eventuele problemen. Op dit vlak is er dan geen mogelijke beperking door de hiërarchie die je van oudsher in de samenleving ziet.

6. GEEN AANPASSING VAN DE TIJD

Indiërs werken in de regel van 9.00 tot 18.00 uur. Met enige flexibiliteit die een Indiër niet vreemd is, zou je Indiase IT professional gemakkelijk om 7.00 uur ’s morgens kunnen beginnen of tot 20.30 uur ’s avonds laat kunnen blijven werken. Wat het tijdsverschil tussen India en onze westerse landen betreft, biedt dit tijdsverschil van 13 uur voldoende comfortabele uren om effectief met hen samen te werken.

En als je zowel een intern als een remote ontwikkelingsteam hebt, stelt dit tijdsinterval jou ook in staat om de klok rond te werken en het voordeel te creëren, waarbij je 24/7 live bent. En je ’s avonds aanvragen verstuurt en de resultaten de volgende ochtend kunt zien wanneer je weer op kantoor komt.

7. STATE-OF-THE-ART IT-INFRASTRUCTUUR EN DE NIEUWSTE TECHNOLOGIE

India is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. De mobiele en internetnetwerken zijn goed ontwikkeld in India. De outsourcing-bedrijven voor web- en mobiele-apps in India beschikken over de modernste IT-infrastructuur en maken gebruik van de nieuwste technologieën. Dit helpt hen software oplossingen van hoge kwaliteit te leveren..

8. ‘S WERELDS OP ÉÉN NA MEEST VEELBELOVENDE BRON VAN WERELDWIJDE INNOVATIE

Na een daling , is India in 2021 weer opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst als meest veelbelovende bron van wereldwijde innovatie. Verstedelijking, jongere demografische trends en een toename van durfkapitaal helpen het Indiase innovatie-ecosysteem de afgelopen twee jaar om verder te groeien.

Met de potentiële tegenwind voor innovatie waar China nu mee kampt en het ontmoedigingsbeleid van de VS dat meer IT professionals aanmoedigt om terug te keren naar of te blijven in India, belooft de toekomst veel goeds voor de Indiase innovatie.

9. ZEER GUNSTIGE TARIEVEN EN VEEL WAAR VOOR JE GELD

Het gemiddelde uurtarief dat je betaalt voor een Indiase software ontwikkelaar is zeer laag en goedkoper dan in andere landen. In vergelijking met de uurtarieven die je betaalt in andere Aziatische landen, biedt India het laagste gemiddelde uurtarief.

In vergelijking tot India waar de uurtarieven gemiddeld liggen tussen €17,50 en €30, liggen de uurtarieven in de Oekraïne tussen €35 en €39. In China tussen €20 en €25. Op de Filippijnen tussen €22 en €25. En in Latijns-Amerika tussen de €35 en €40.

Een ander voordeel is dat Indiase software ontwikkelaars vrijwel altijd volledige transparantie bieden aan hun klanten. Hierdoor worden eventuele verborgen kosten vermeden.

10. STABIELE REGERING EN ONDERSTEUNEND IT-BELEID

India is een politiek en economisch stabiel land met een pro-IT regering die IT beschouwt als één van India’s top vijf prioriteitsindustrieën. Hierdoor is het IT-beleid dat de Indiase regering voert, zeer gunstig voor westerse landen om samen te werken met Indiase IT professionals.

Het pro-IT beleid heeft er onder andere toe geleid dat op het gebied van economie, belastingen, energie, groei van het BBP, telecommunicatie, industrieparken en speciale zones een verbetering is doorgevoerd in de infrastructuur en de communicatiesystemen.

Daarbij biedt de regering diverse belastinggerelateerde en andere voordelen om de groei van de IT-industrie te ondersteunen. Zo erkent de IT-wet elektronische contracten en houdt de Indiase cyberwet cybercriminaliteit onder controle.

Al met al zorgt dit ervoor dat Indiase bedrijven probleemloos ICT diensten kunnen leveren aan klanten over de gehele wereld.

 

MEER INFORMATIE OVER HET INHUREN VAN EEN INDIASE SOFTWARE ONTWIKKELAAR

Als je overweegt om (tijdelijk) van 1 of meerdere Indiase software ontwikkelaars in te huren. Om je personeelskosten (structureel) met 30% te verlagen, of om 3 keer zoveel uit je ontwikkelbudget te halen. Of om het ontwikkel proces te versnellen, dan is WeSquare de IT partner bij uitstek om dit te realiseren.

De toegevoegde waarde die wij je kunnen bieden is dat:

 • We meer dan 15 jaar ervaring hebben in outstaffing en experts zijn in het werken met Indiase software ontwikkelaars
 • We een lokaal kantoor in India hebben, waardoor we lokaal te werk kunnen gaan bij het recruiten, huisvesten en faciliteren van de gewenste ontwikkelaars
 • Onze senior ontwikkelaars je vanuit Nederland alle ondersteuning geven die je nodig hebt om de samenwerking met Indiase IT professionals een succes te maken
 • Wij uitstekende kwaliteit en continuïteit kunnen bieden doordat elke ontwikkelaar een vast contract en een geweldige werkplek bij ons krijgt.

Bel ons op +31 853 012 993 om de volgende stap te zetten, of bezoek onze website voor meer informatie.

Sharing is caring!