OUTSTAFFING/ ONTWIKKELHULP OP AFSTAND

Met onze Outstaffing Service/ Ontwikkelhulp op afstand huur je de gewenste IT expert(s) en ontwikkelaar(s) van ons ontwikkelteam in India en/of Nederland voor zo lang als nodig is, op afstand of op locatie en de scherpst mogelijke tarieven. Of, bouw je je eigen low-cost ontwikkelteam In India.

VERLAAG JE IT- EN/OF ONTWIKKELKOSTEN MET 30%:
HUUR ÉÉN OF MEERDERE ONTWIKKELAARS VAN ONS IT TEAM IN INDIA VOOR €20 TOT €35 PER UUR

9

GESPECIALISEERD EN DESKUNDIG

De remote ontwikkelaars die wij kunnen leveren zijn gespecialiseerd in (onder andere) .NET (C#/VB), MVC, PHP, HTML, CSS, Xamarin, Bootstrap, Angular, jQuery, Javascript, mySQL, SQL Server, PostgresDB, Oracle Service Cloud en Salesforce.

9

VERTROUWDE (EUROPESE) KWALITEIT

Alle ontwikkelaars die wij leveren via onze outstaffing service hebben een uitgebreid opleidingsprogramma gevolgd, zijn volledig gecertificeerd en spreken goed Engels. Daarbij hebben ze allemaal een brede technische en praktische ervaring in het samenwerken met organisaties in Nederland. 

9

GEMOTIVEERD EN BETROKKEN

Om te borgen dat de ontwikkelaars optimaal gemotiveerd zijn om maximaal te presteren, zien we erop toe dat al onze IT-specialisten een fijne en inspirerende werkplek en omgeving hebben om in te werken en daarnaast kunnen genieten van uitstekende arbeidsvoorwaarden en een persoonlijke begeleiding.

9

AANTREKKELIJKE TARIEVEN

De Indiase IT-professionals die wij kunnen leveren werken voor buitengewoon aantrekkelijke tarieven die liggen tussen de €20,00 en €35,00 per uur. Tarieven die je als ondernemer in staat stelt om meerdere ontwikkelaars tegelijkertijd in te huren, voor hetzelfde budget als je in Nederland betaalt voor één enkele ontwikkelaar.

DIRECT TOEGANG TOT DE MEEST ERVAREN EN GETALENTEERDE ONTWIKKELAARS IN INDIA

Herken je jezelf in één of meerdere van de volgende situaties:

 • Op dit moment kan ik direct extra ontwikkelcapaciteit gebruiken, maar ik weet niet voor hoe lang
 • De extra ontwikkelaar(s) moet(en) wel direct inzetbaar zijn, want ik heb geen tijd en/of de middelen om hem/hen op te leiden
 • Het is niet eenvoudig om hiervoor één (of meerdere) lokale ontwikkelaar(s) aan te trekken, omdat die moeilijk te vinden is/zijn
 • Ook is het niet ideaal om hiervoor één (of meerdere) freelancer(s) in te huren, omdat die relatief prijzig zijn (>€65,- per uur) en ik geen zekerheden heb mbt de continuïteit die hij (of hen) mij kan/kunnen bieden
 • Als ik zelf ga werven, dan kost mij dat veel tijd die afgaat van mijn eigen productiviteit
 • Als ik hiervoor gebruik maak van een wervingsbureau inschakel, dan betaal ik hoge wervingskosten 
 • Als ik het project uitbesteed, verlies ik de controle en kennis over hoe eea wordt uitgevoerd/ ontwikkeld 

Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou!

Door gebruik te maken van onze outstaffing service, schaal je de capaciteit van je IT-afdeling snel, eenvoudig en voordelig op, wanneer en voor zo lang als je wilt. Hetzij door één of meerdere ontwikkelaars in te huren van ons IT-team in India, of door met onze hulp een eigen externe ontwikkelteam samen te stellen in India. Het enige dat van jou wordt gevraagd is om aan te geven hoeveel externe ontwikkelaars je nodig hebt, wanneer en voor hoe lang. Wij doen de rest.

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat het van een afstand samenwerken met IT-professionals uit India een uitdaging kan zijn door de culturele verschillen, de taal en de fysieke afstand. Maar dat is precies de reden waarom je hiervoor bij ons moet zijn. Omdat wij zelf software ontwikkelaars zijn en al meer dan 15 jaar ervaring hebben met het van een afstand samenwerken met Indiase IT professionals, weten we precies hoe het is en wat je nodig hebt om je samenwerking met de remote ontwikkelaar(s) te laten slagen.

Onze meerwaarde hierbij is dat wij over een eigen kantoor beschikken in Hyderabad. Hierdoor kunnen wij niet alleen lokaal te werk gaan met het zoeken, screenen, onboarden en begeleiden van je remote ontwikkelaar(s), maar kunnen we hen aldaar ook een fijne en inspirerende werkplek geven en hen voorzien van alles wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen (verzorgen van het dienstverband, afsluiten van verzekeringen, regelen van een laptop, verzorgen van opleidingen, etc.). Daarbij kunnen we je alle  begeleiding en ondersteuning aanbieden van onze Nederlandse Senior ontwikkelaars en vanuit ons kantoor in Nederland om je samenwerking met de Indiase remote ontwikkelaar(s) te laten slagen. Succes gegarandeerd! Vraag het maar aan onze relaties zoals MilkyMap, IKSO, Nova Media en MediaMarkt die dit al jaren doen!

WAAROM SAMENWERKEN MET WESQUARE EN (ONZE) INDIASE ONTWIKKELAARS? 

INDIA BIEDT DE GROOTSTE POOL AAN IT TALENTEN IN DE MEEST POPULAIRE PROGRAMMEERTALEN

In de afgelopen 5 jaar is de Indiase technologie-industrie enorm gegroeid met een snelheid van 7,5%. Hoewel India al de grootste talentenpool heeft van 800.000+ talenten gevuld met geschoolde softwareontwikkelaars in de populairste programmeertalen zoals Python, JavaScript, C/C++ en PHP, is de verwachting dat deze talentenpool de komende jaren alleen nog maar groter zal worden. Medeoprichter en voorzitter van Infosys, Nandan Nilekani, verwacht dat India’s huidige talentenpool van 4,5 miljoen IT professionals de komende jaren zal verdubbelen tot 9-10 miljoen.

ZEER GUNSTIGE TARIEVEN EN VEEL WAAR VOOR JE GELD

Het gemiddelde uurtarief dat je betaalt voor een Indiase softwareontwikkelaar is zeer laag en goedkoper dan in andere landen. In vergelijking met de uurtarieven die je betaalt in andere Aziatische landen, biedt India het laagste gemiddelde uurtarief.

In vergelijking tot India waar de uurtarieven gemiddeld liggen tussen €18 en €25, biedt Oekraïne -dat wordt verondersteld een hub voor outsourcing in Europa te zijn- uurtarieven die liggen tussen €35 en €39, China uurtarieven die liggen tussen €20 en €25, Filippijnen uurtarieven die liggen tussen €22 en €25 per uur en Latijns-Amerika uurtarieven die liggen tussen de €35 en €40.

Een ander groot voordeel dat India te bieden heeft, is dat ontwikkelaars vrijwel altijd volledige transparantie bieden aan hun klanten, waardoor eventuele verborgen kosten vermeden worden.

INDIA IS HET TWEEDE GROOTSTE ENGELSTALIGE LAND TER WERELD

Bij het kiezen en selecteren van de IT-professionals die jou van een afstand moeten gaan helpen, is taalcompatibiliteit een belangrijk punt van zorg.

Talen hebben in India een hiërarchische component: een taal die meer functies vervult, staat in hoger aanzien. Het Engels is zo’n taal in India. Toen India een kolonie van Groot-Brittannië was, kreeg de Engelse taal al snel de overhand. De introductie van het Engels als de voertaal in het hoger onderwijs en het bestuur leidde ertoe dat een verwesterde elite met een Engelse opleiding ontstond. Deze elite heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsbeweging.

Dit verklaart waarom de Engelse taal het einde van het Britse bestuur overleefd heeft en nu als het ware de schakel tussen Brits-Indië en het onafhankelijke India vormt. En ook waarom het inhuren van Indiase ontwikkelaars niet alleen westerse kwaliteit garandeert, maar ook uitstekende communicatie in de Engelse taal.

TOEGEWIJDE, GEDISCIPLINEERDE EN SYSTEMATISCHE WERKETHIEK

Indiase ontwikkelaars zijn bekwame en toegewijde professionals die oprecht bereid zijn om tijd en moeite in jouw project te investeren. Dankzij het rotsvaste Indiase onderwijssysteem dat verantwoordelijk is voor de kernfundamenten van elke student, staan Indiase ontwikkelaars bekend om hun sterke technische kennis en benaderen ze hun werk met passie, toewijding en oprechtheid.

Over het algemeen zijn Indiase ontwikkelaars hardwerkend en werken ze ook slim om complexe projecten op een efficiënte manier te behandelen en ervoor te zorgen dat ze binnen de deadline worden afgerond.

Ze zorgen ervoor dat ze op tijd en waar nodig innoveren en leveren in de regel net iets meer inzet, dan wij hier zelf gewend zijn om te leveren. 

GEEN AANPASSING VAN DE WERKTIJDEN BENODIGD

Indiërs werken in de regel van 9.00 tot 18.00 uur. Met enige flexibiliteit die een Indiër niet vreemd is, zou je Indiase IT professional gemakkelijk om 7.00 uur ’s morgens kunnen beginnen of tot 20.30 uur ’s avonds laat kunnen blijven werken. Wat het tijdsverschil tussen India en onze westerse landen betreft, biedt dit tijdsverschil van 13 uur voldoende comfortabele uren om effectief met hen samen te werken.

En als je zowel een intern als een remote ontwikkelingsteam hebt, stelt dit tijdsinterval jou ook in staat om de klok rond te werken en het voordeel te creëren, waarbij je 24/7 live bent. En je ’s avonds aanvragen verstuurt en de resultaten de volgende ochtend kunt zien wanneer je weer op kantoor komt.

LOCALE PARTNER DIE JE LOKAAL KAN HELPEN OM DE JUISTE PERSOON(LIJKHEID) TE VINDEN MET DE JUISTE VAARDIGHEDEN EN WERKERVARING

Goede ontwikkelaars zijn het meest gewild. Een gegeven dat het in de praktijk vaak (zeer) lastig maakt om de juiste persoon(lijkheid) te vindenmet de juiste vaardigheden en de gewenste werkervaring. Omdat wij over een eigen kantoor in Hyderabad beschikken kunnen wij lokaal te werk gaan en een lokale zoektocht uitzetten naar de ideale ontwikkelaar(s) en de persoon(lijkheid) wiens vaardigheden en werkervaring optimaal aansluit bij jullie specifieke wensen en harde eisen.  

24/7 GRATIS ONDERSTEUNING DOOR ONZE ERVAREN NEDERLANDSE SENIOR ONTWIKKELAARS

Op basis van onze eigen ervaring weten en beseffen wij ons als geen ander dat het samenwerken met IT-professionals uit India een enorme uitdaging kan zijn door de fysieke afstand, de culturele verschillen en de taalverschillen. En dat is dan ook precies de reden waarom je hiervoor bij ons moet zijn. Omdat wij zelf software ontwikkelaars zijn en ruim 15 jaar ervaring hebben met het van een afstand samenwerken met Indiase IT professionals, weten we precies hoe het is en wat nodig is om je samenwerking met de Indiase remote ontwikkelaar(s) te laten slagen. En, waarom we al onze reaties daarbij 24/7 en kosteloos ondersteunen met behulp van onze Nederlandse Senior ontwikkelaars en vanuit ons kantoor in Nederland.

STABIELE REGERING EN GUNSTIG (PRO) IT KLIMAAT

India is een politiek en economisch stabiel land met een pro-IT regering die IT beschouwt als één van India’s top vijf prioriteitsindustrieën. Hierdoor is het IT-beleid dat de Indiase regering voert, zeer gunstig voor westerse landen om samen te werken met Indiase IT professionals.

Het pro-IT beleid heeft er onder andere toe geleid dat op het gebied van economie, belastingen, energie, groei van het BBP, telecommunicatie, industrieparken en speciale zones een verbetering is doorgevoerd in de infrastructuur en de communicatiesystemen.

Daarbij biedt de regering diverse belastinggerelateerde en andere voordelen om de groei van de IT-industrie te ondersteunen. Zo erkent de IT-wet elektronische contracten en houdt de Indiase cyberwet cybercriminaliteit onder controle.

Al met al zorgt dit ervoor dat Indiase bedrijven probleemloos ICT diensten kunnen leveren aan klanten over de gehele wereld.

VERHUURDE IT SPECIALISTEN EN ONTWIKKELAARS

JAAR ERVARING MET OUTSTAFFING

RECENTE OUTSTAFFING PROJECTEN

ORACLE SERVICE CLOUD (MANAGED SERVICES)

Om ervoor te zorgen dat hun systeem altijd is geoptimaliseerd, goed presteert en in elke situatie beschikbaar is, huurt MediaMarkt meerdere Oracle Service Cloud-experts in van ons Indiase IT-team.

360 DEGREES FEEDBACK PLATFORM (OUTSTAFFING)

Om hun 360 graden feedback platform te bouwen, te optimaliseren en te beheren, huurt IKSO meerdere IT experts van ons Indiase IT Team in.

FREE CUSTOMER JOURNEY MAPPING TOOL (OUTSTAFFING)

Om hun gratis online Customer Journey mapping tool te bouwen, optimaliseren en beheren, huurt Milkymap meerdere IT-experts in van ons Indiase IT-team.

FAQ

WAT IS OUTSTAFFING?

Outstaffing betekent dat je (tijdelijk) extra personeel op afstand inhuurt van je outstaffing partner, zonder dat je hen een (vast) dienstverband geeft. Of in dit geval, dat je één of meerdere specialisten of voordelige ontwikkelaars van ons ontwikkelteam in India inhuurt, die op een afstand aan jouw IT project werken onder jouw supervisie, voor zo lang als jij dat wenselijk acht. In de meeste gevallen communiceert deze extra remote expert of ontwikkelaar direct samen met jou en/of jouw eigen programmeurs, geef jij hem of haar taken volgens jouw behoeften en manage jij vervolgens de prioriteiten, workflow en de uiteindelijke productiviteit van deze extra programmeur(s). Daarbij neemt jouw outstaffing partner (in dit geval WeSquare) de verantwoordelijkheid voor het vinden van de professional(s) die je nodig hebt, regelt zij het dienstverband en verzorgt zij de werkplek, tools (zoals een laptop en software) en de personeelsadministratie.

WAAROM OUTSTAFFING?

In Nederland is er relatief vaak een mismatch tussen de vraag naar en het aanbod van (tijdelijke) software developers. En als je wel de gewenste specialist of ontwikkelaar hebt gevonden, dan dien je hier gegarandeerd de hoofdprijs voor te betalen. En terwijl we hier in Nederland met een tekort aan mankracht zitten, is er in India juist het tegenovergesteld aan de hand. Daar is juist sprake van een ongekende overload aan zeer kundige developers. Terwijl door de intense concurrentie die daardoor op de lokale markt ontstaat, hun salarissen zeer competatief en betaalbaar blijven. Mede door de actuele hoge koers van de Dollar en de Euro uiteraard.

Met onze outstaffing service profiteer je daarnaast wel van de lusten, maar zucht je niet de lasten die horen bij het aantrekken van nieuw personeel. Zo:

 • Hoef je geen tijd, geld en moeite te steken in een zoektocht (wervingscampagne met betaalde advertenties) en het voeren van sollictatiegesprekken
 • Loop je geen risico dat je de ‘verkeerde’ specialist/persoon aantrekt (als de samenwerking met deze specialist niet werkt, zeg je die gewoon per direct en zonder kosten op)
 • Hoef je geen tijd, geld en moeite te steken in het creëren van een extra werkplek en het inwerken en opleiden van je nieuwe medewerker(s)
 • Wordt je niet belast met extra administratieve zaken
 • Hou je de volledige regie en bepaal jij wat er gebeurt, hoe dat gebeurt en wanneer
 • Blijf je flexibel en schaal je op en af wanneer jij dat wilt en laat je de samenwerking voortduren tot wanneer jij dat wilt
 • Ben je aanzienlijk goedkoper uit, omdat het gemiddelde salaris in India €15 per uur voor een beginner en €25 per uur voor een senior bedraagt
WAAROM WESQUARE ALS JOUW OUTSTAFFING PARTNER?

De eerste reden om WeSquare als uw outstaffing partner te kiezen, is omdat het werken met remote IT professionals een uitdaging kan zijn vanwege de culturele verschillen, de taal en de afstand (verschillende tijdzones) en wij je precies kunnen vertellen hoe je het best kunt samenwerken met Indiase IT professionals en wat nodig is om daarin te slagen. Aangezien wij zelf software ontwikkelaars zijn, over een eigen kantoor beschikken in Hyderabad (India) en zo’n 15 jaar ervaring hebben in het werken met Indiase professionals. Bij veel outstaffing partners wordt je na het ondertekenen van de outstaffing overeenkomst aan je lot overgelaten en moet je het zelf maar uitzoeken. Bij WeSquare doen we dat anders en krijg je standaard net zoveel advies en ondersteuning  van onze meest ervaren Nederlandse senior ontwikkelaars en projectmanagers, als jij nodig hebt om de samenwerking met jouw remote specialist en/of ontwikkelaar tot een succes te maken. Kosteloos!

Gelukkige werknemers presteren niet alleen beter, ook blijven ze langer bij hun werkgever en zorgen ze voor een lager personeelsverloop. Zij zijn de ware schat van een bedrijf. De tweede reden om voor WeSquare te kiezen is dat -in tegenstelling tot vele andere outstaffing organisaties- wij er wel voor kiezen om fors en duurzaam te investeren in onze IT professionals. Niet alleen zodat we gegarandeerd hoge kwaliteit kunnen leveren, maar ook omdat we op deze manier borgen dat onze medewerkers duurzaam tevreden en gemotiveerd blijven en langer bij ons blijven. Deze unieke approach stelt ons in staat om een lange en duurzame relatie met elke professional op te bouwen en te voorkomen dat men ongemotiveerd is of snel weer vertrekt naar de volgende werkgever. En voor onze relaties maken we hiermee mogelijk om continuïteit te bieden en dat je in een tijdsbestek van meerdere jaren, een duurzaam beroep kunnen doen op dezelfde remote expert/ontwikkelaar.

NEEM CONTACT MET ONS OP